woensdag 20 februari 2013

Inspiratie

 Het is te lang geleden, dat ik ervarenere lieden op hun vingers heb mogen kijken, inzoverre me dat gegeven was tussen het afwassen of groenten snijden door. Had de neiging om "alweer" te schrijven, maar dat is maar in één redelijk aaneengesloten periode gebeurd. Maar het klopt, die tijd ligt ver terug in de vorige eeuw.

 Betrapte me vandaag op de neiging om een stapel kookboeken te kopen met daarin vooral erg veel plaatjes. In bergen tekst ben ik nooit geïnteressserd geweest als het om koken en of recepten ging. Plaatjes van het eindresultaat zijn een must, maar afbeeldingen van de cruciale momenten in de bereiding weet ik erg te waarderen. Beter een foto voor een aardige indruk dan een berg woorden. In het Nederlands is het saai, in het Frans soms gewoon zoeken naar wat precies bedoeld wordt.

 Ja, ik weet het, ik mag graag hakken op de luiheid van plaatjes-mensen. En qua kookvaardigheden-verkrijging, gaat die vlieger ook voor mij op, dan ben ik lui. Geen zin in scholing, saaie boeken of zogenaamde clinic's ..... of was dat meer bij het golfen?? Ik wil beelden, momenten geen video, inspirerende beelden die me de keuken in lokken en dan komt de rest wel goed.

 De boeken vanmiddag maar laten liggen. In feite heb ik alles -in meerdere versies zelfs- in de kast liggen, maar misschien toch maar 'updaten'? In zie wel in het weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten