donderdag 21 februari 2013

Kokend

 Zuurkool met worst, linzen met pekelvlees, spruiten en trek om erwtensoep te maken. Ik denk dat de winter bijna voorbij is. Eindelijk omgeschakeld, schakelen de seizoenen weer door. Heb je eindelijk de motivatie bijeen geschraapt om buiten aan de slag te gaan, slaat het weer om. Na veel wikken en wegen neergelegd bij de zoveelste tegenslag en je ziet de vooruitgang net nog om de hoek verdwijnen. Steeds weer net te laat, ongeacht waar het over gaat.

 Fata morgana's, palingen in een emmer snot, vrouwen ..... Maakt niet uit welke vergelijking je uit de kast trekt, het feit blijft: "Je krijgt er geen vat op." Het verandert van mening, glipt weg of verdwijnt als sneeuw voor de zon.

 Het is één grote energieverspilling. Heb je eindelijk de motor aan de praat blijkt de tank leeg. Heb je getankt, houdt de accu het voor gezien. Accu vernieuwd en tank gevuld, blokkeren de remmen. En ga zo maar verder. Uiteindelijk rij je naar huis in een vervangende auto en ergens halverwege geeft ie de geest ....

 Dan zou je toch ...&89^%#22)@>> .... gewoon rustig inademen, meer breed dan diep, een paar tellen vasthouden en de adem langzaam door de neus laten ontsnappen. Lukt het niet bij de eerste poging, dan gewoon verder met de volgende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten