dinsdag 26 februari 2013

Gelul

 Onbenulligheden uitgewisseld met de kapster, mijn neus leeggeschraapt in de wachtkamer van de huisarts en na eenen kortgeknipt en met de toestemming voor weer drie maanden chemische zooi op het thuishonk teruggekeerd. Koud, koud, koud. Toch de kachels moeten aansteken voor ik vanochtend de tent verliet. In de zon is het gauw 10 graden warmer dan hier binnen. Helaas heb ik geen Wifi die tot in de zon reikt en het fornuis staat ook niet in het vrije veld maar in de keuken en de zon komt daar pas tegen vieren. Live sucks en dat klups!

 Waar ik jaren geleden gezellig op het terras achter het huis in de zon genoten zou hebben van de mosselen en de witte Elzaswijn, zit ik nu binnen voor het computerbeeldscherm en erger me aan mijn koude voeten. Met de wijn is niks mis, hoewel ik al beter heb geproeft. Het formaat van de mosselen is lullig, conform de temperaturen maar qua smaak ok. Wat mist is het gezelschap. Het gesprek, de uitwisseling, bevestiging, stimulans, discussie en desnoods een woordenstrijd.

 Die naar de einder reikende blik over de omringende landerijen en bossen is natuurlijk niet mis, maar veranderd verbazingwekkend weinig in bijna vijftien jaar tijd. Ben ik uitgekeken? Ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten