maandag 28 augustus 2023

Uitstapje

 Een aangename dag achter de rug. De deur uit vor en dagje lanterfanten. De keuze is uiteindelijk op Sighisoara gevallen. Mooie rit heen. Verbazingwekkende drukte voor een maandag. Bedoeling was een hapje buiten de deur. Eerst een rondje stad gedaan. Bergop naar het oude deel. Een gang die ik me al meerdere keren ontzegd heb vanwege het gebrek aan conditie. Het kostte moeite maar minder dan verwacht. Het blijft een aardige plek om wat rond te slenteren en op een terras te hangen.

 Tegen de gewenste etenstijd retour auto en om de heuvel heen gereden. We hadden ook aan de achterkant kunnen afdalen, maar dan hadden na de maaltijd de heuvel nog een keer moeten beklimmen en dat met volle buik. Dus maar niet gedaan. 

 Het restaurant was ons onbekend en de keuze dus een risico. Viel achteraf alleszins mee. Moderne, ruime setting. Groot terras. Prachtig als het wat minder heet was geweest. Binnen was beter. Vriendelijke en alerte bediening. De gerechten waren oké. Mijn zalmtartaar naar mijn smaak te zout en de salade mooi vers en veel te veel. maar waar is dat niet zo. Mariana's ramen en paprikaschotel waren oké. De ramen misschien teveel als voorgerecht. Wijnen relatief redelijk geprijst. Het toetje, huisgemaakt ijs was meer dan oké mn het chocolade bolletje. Alles bij elkaar in TripAdvisor-taal een 'Goed', 4 uit 5. Voor een vijf had wat mij betreft de entourage gezelliger moeten zijn en de gerechten 'oogverblindender' opgemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten