vrijdag 25 augustus 2023

Magertjes

 Vrijdag. Marktdag. Ik heb het al eens drukker meegemaakt. Naast kleding, schoenen en wat ander spul mn groente deze keer. De tijd voor bloemen en planten is voorbij. Maar ook fruit was nauwelijks aanwezig. Een verdwaalde perzik en een paar pruimen. Bakpruimen en de mindere kwaliteit voor het maken van sterke drank. Misschien morgen maar weer een vlaai maken?

 Het is de tijd waar men zacusca maakt een puree/pasta van uien, aubergine, tomaten en gogosar, dat is een soort plakgedrukte paprika. Smaakt hetzelfde, ziet alleen anders uit. Snap er het speciale niet van. Tomaten ff koken en pellen en de beide andere grillen en ontvellen. Vervolgens alles pureren en met kruiden en knoflook op smaak brengen. Waar men het daarna voor gebruikt is mij niet bekend. Oogt een beetje als sandwichspread. En brood is een eerste levensbehoefte in Roemenië. 

 Koffie gedronken en mensen gekeken. Eerst vanuit de bar aan de markt en later op het terras van ons standaard restaurant in Agnita. Knap, dat ik me na thuiskomst nog aan een wafelavontuur heb gewaagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten