vrijdag 25 augustus 2023

Jippie!

 Gelukt in de tweede aanloop. Geen geplak. Heuse wafels. Moeilijk te zeggen waar het aan gelegen heeft. Meerdere zaken aangepast. Langer en hoger voorverwarmd. Thermostaat een standje hoger bij het bakken. Ander recept voor het beslag. Het beslag was dikker met beduidend meer boter in het. Het leek een beetje op crême, maar dan net iets vloeibaarder. De baktijd uitgeprobeerd en 2 en een halve minuut gaf het gewenste resultaat. Het deed deugd dat het niet weer neerkwam op ongewenste schoonmaakbeurten.

 Nu in feite weer terug naar het eerste recept om te zien of het aan het beslag gelegen heeft. Wel dan met wat kleine aanpassingen in de hoeveelheden van de ingrediënten en vooral een andere volgorde van verwerken. Beginnen met de bloem (en bakpoeder) en daar de eieren door werken en de gesmolten boter is weinig praktisch. Je begint met suiker, eieren en boter, dan de melk en tenslotte de bloem, die misschien beter niet met de mixer ondergeroerd kan worden maar handmatig met een garde. Maar niet direct er mee aan de slag. Voorlopig wafels genoeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten