donderdag 17 augustus 2023

Baksels

 Vandaag oa bezig geweest met het maken van plätzkeskoek. Vier bij vier en 7 hoog. De bodemlaag is altijd weer geknoei, voordat de crêmelaag de losse theebiscuitjes bij elkaar houdt. Daar na is het een fluitje van een cent. Bouwen.

 Geen gedoe met de boter deze keer. Een nacht buiten de koelkast was voldoende om de boter bijna weg te laten lopen. Daarvoor was de poedersuiker weinig poederig, eerder beton. Moet al bijna in de winkel zo geweest zijn. Hier heeft het pak droog gestaan in een keukenkastje. Het restant in de glazen pot had ook geen last van betonvorming.

 Boter, poedersuiker, oploskoffie en vanillevla .... et voilà. Smeren maar. Wel nog ff goed mixen. Roeren met een vork is niet voldoende. Geeft geen volume, geen luchtigheid. Afwerken met hagelslag en hop in de koelkast.

 Morgen staan 2 vlaaien op het programma. Eén appel en een pruimen-kruimel vlaai. Is weer een tijdje geleden, dat ik me daar aan gewaagd heb. Lijkt me genoeg en lekker vers voor de Mariana's verjaardagsfeestelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten