donderdag 24 augustus 2023

Afwegen

 Het wil weer niet vooruit. Moe. Een hoofd vol lood. Me onledig gehouden met het zoeken naar een restaurant voor a.s. maandag. Slechte dag voor een restaurantbezoek. Opzoek naar iets anders dan de Roemeense keuken en wat specialer dan het doorsnee restaurant. Zowel in Sibiu als Sighisoara iets gevonden. Resp. een Chinees/Japanner (sushi en meer) en een Italiaan. Beide op maandag gesloten.

 Kaarten opnieuw schudden en ook in Médias en Fagaras gekeken. Nog twee alternatieven in Sibiu. Eentje enkel 's avonds geopend, onpraktisch, en eentje weer dicht op maandag. Voordeel van de zoektocht is dat je het restaurantaanbod weer eens tegen het licht houdt en het niet bij de vaste nummers laat.

 Gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om door de adviezen van Tripadvisor en de daar gegeven commentaren te bladeren. D'r is altijd wel negatief commentaar, maar dat hoeft niet beperkend te zijn. Dat iets met de tafelreservering mis gaat zegt weinig over de kwaliteit van het eten. Enkel positieve commentaren heb je alleen als het aantal recenties beperkt van omvang is. Zijn het er meer varieert de ervaring standaard van excellent tot afschuwelijk. D'r is dan eigenlijk altijd wel wat. Meeste kritiek treft een onvriendelijke en/of langzame en/of ongeïnteresseerde bediening. Een goede tweede is klagen over een smaakloze ev. duidelijk opgewarmde hap. Ga d'r maar aan staan. Entourage. Bediening. Presentatie. Prijs. Kwaliteit. Hoe zwaar laat je de commentaren meewegen in je beslissing?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten