zondag 20 augustus 2023

Bakkerij

 De vlaaien zijn al bijna paraat gemaakt. Tijd om een volgende project te bedenken. Gisteren het internet afgestuind opzoek naar recepten. Recepten die me bevallen omdat ze naar mijn idee het dichtstbij de versie van ons thuis komen. Op de rol staan een drogere, open pruimenvlaai, een dichte appelvlaai, rijstevlaai en als vreemde eend in de bijt een Bienenstich. Die laatste is thuis nooit gemaakt maar ik heb me daar om de een of andere reden in vastgebeten.

 Eenmaal per week of veertien dagen in aanloop naar het weekeinde lijkt me een mooie regelmaat. Het rare is trouwens, dat ik een berg kookboeken heb en nu steeds weer terugval op het internet. De boeken zijn voor de specialere gerechten, voor als ik opzoek ben naar iets maar weet niet wat. Smaakmakers. Het internet is meer voor de basis.

 Dan is er nog brood, broodjes en pizza. Van taartwerk ben ik niet zo gecharmeerd. Veel werk om te doen. Leuk wel, maar toch. En het is ook iets wat je niet achter elkaar weg werkt. Meer om te doen dan om te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten