vrijdag 18 augustus 2023

Correcties

 Done. De vlaaien zijn gebakken. De appelversie naar mijn smaak te droog. Moet de volgende keer met deksel of kruimels. Ook de pruimenvlaai kent een aantal verbeterpunten. Mn het vergeten paneermeel, dat een deel van het vocht had moeten op nemen. Voor dat vochtprobleempje de pruimen ook niet kleiner dan in kwarten verdelen èn op de schil op de vlaai leggen. De schil houdt schijnbaar ook een deel van het vocht tegen.
 
 Wat het algemene deel betreft was het deeg niet mooi egaal glad. Net alsof er stukjes van het een of ander in zaten. Ws van de niet gesmolten boter. Volgende keer beter. Misschien dat dan het uitrollen ook makkelijker gaat en behalve een voldoende grote lap deeg, dat deeg ook egaler is verdeeld. Nu was het in beide gevallen voor een deel gewoon te dik na het bakken.

 Als je een aantal recepten naloopt valt mn de baktemperatuur en tijd op. Dit verschilt nogal. Voor een electrische oven (geen hete lucht) varieert het van 175º en 25-30 minuten tot 250º en 10 minuten. Van mijn moeder kan ik me iets van een kwartier per vlaai herinneren in een electrische oven. Temperatuur staat me niet bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten