zondag 28 juli 2013

Zondag

 Het is zonde van de dag, maar je kunt beter wat doen, dan je stierlijk vervelen. Ik zou in de auto kunnen springen en me in de overvloed aan feesten, markten en andere activiteiten kunnen storten, ware het niet dat op dat soort gelegenheden de voertaal in deze tijd van het jaar eerder Nederlands of Engels is dan Frans. D'r zijn mensen die leven daar van op, ik knap er op af. Dus gras .... je komt van pas.

 Misschien ga ik ze wel tellen die grassprieten of kom een ree tegen, die zin heeft in een babbeltje. De tijd dat ik de dag met gemak niksdoend kon pareren is passé. Voorlopig kan ik dat wel een beetje compenseren met achterstallig onderhoud aan terrein en gebouwen, maar de emmer met voldoening sijpelt langzaam leeg.

 De opbouwende en perpectief belovende activiteiten staan te dringen in de wachtrij. Voorlopig houden de dranghekken de boel nog in het gareel. Lang zal dat echter niet duren. En dat heeft niks met kunnen, moeten of willen te maken, dat is een autonoom proces, dat ik vol vertrouwen tegemoet zie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten