zaterdag 27 juli 2013

Watjes

 Laat toch niet zo over je heen lopen. Het mag dan allemaal zo gebedoeld klinken, het venijn zit 'm steeds weer in de uitvoering. Dezelfde shit als bij de afkalvende privacy. Eerst zijn het adviezen maar voor je het weet sta je tegen voorschriften aan te staren of wordt je door een moreel gewicht platgedrukt, waar je nooit om gevraagd hebt.

 Kijk naar de zwangere vrouwen. Eerst was alles ok, en floepte die baby er zo uit. Nu krijg je bijna een personal coach annex politieman aan je kont hangen op het moment, dat je aan zwanger raken denkt : extra zuren, beweging, geen alcohol, roken taboe, testen of net geen testen ... om een paar van die verplicht geworden goede bedoelingen te noemen. Zomaar een kind krijgen zit d'r niet meer in.

 Als de politiek zoveel lol poert uit het creëren van vangnetten, laat ze hun zinloze gang gaan. Het verandert als je gedwongen wordt om de voorzieningen te gebruiken, want niet voor niks gemaakt of bedacht. Hup, boven de 55 die fietshelm op je kop, spaart zo weer anderhalve toekomstige bejaarde. Het zou toch knap klote zijn om bijna twee decennia over een grijze golf te zeuren en de ene grijze duif na de andere vroegtijdig zien afhaken. Nee, nog even en je wordt verplicht minimaal 85.

 .... alles enkel en alleen om de meute arbeiderskrachten in optimale fysieke conditie maar met minimale zelfbeschikking tot op steeds hogere leeftijden de schatkist van overheid en ondernemer te laten vullen. Roep eens "Nee", "Stop", "Tot hier en niet verder"  jullie kunnen het echt, hoeven het alleen maar te doen .... en as het ff kan, graag allemaal tegelijk..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten