zaterdag 27 juli 2013

Moeders

 Honderd willen worden en niet tegen de warmte kunnen. Tja, uitdagingen zijn overal te vinden. De een gaat ze aan en de ander denkt de klus met klagen te klaren. Hoe moeders het doet, zal ik in het midden laten, maar zover mijn geheugen reikt, heb ik haar nooit op enige enthousiasme kunnen betrappen als de temperatuur de 20 graden oversteeg. Tja, die extra kilootjes geven in den beginne vast mooie rondingen, maar als daar dan nog ietsjepietse bij komt, krijgen de praktische problemen toch de overhand.

 Nu is het ook niet nodig om die levende lijken uit de modebladen de hemel in te prijzen, maar als die in de breedte beginnen te rijzen, dan houdt dat toch ietse eerder op. Wat natuurlijk verder niks zegt over honderd (willen) worden.

 Het kraakt, piept en puft, verveelt zich door de dag heen en noemt het leven allang niet meer leuk maar die honderd hebben schijnbaar iets aantrekkelijks. Nog 18 jaar iedere zomer die gehaatte warmte, in de winter die vervelende gladheid en iedere dag weer die vier muren, die op je afkomen... Ik vrees, dat het meer een kwestie van angst voor het vertrek is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten