maandag 30 mei 2022

Voortvarend

 Nog steeds niet vrij van duizelingen. Sterk spul blijkbaar of wed ik op een verkeerd paard? De dag er niet door laten bederven.Gedaan wat gedaan moest worden en verder van de middag genoten. Jammer dat het restaurant, dat we uitgekozen hadden, niet meer 's middags open is. Dat is iets dat je hier tot nauwelijks tegen komt. Ff schakelen maar er zijn zat andere restaurants in Sighisoara. Zelfs meer dan de laatste keer dat we er waren. Het stadje wordt met het jaar toeristischer. Niet altijd leuk voor ons maar vooralsnog goed voor de plek zelf. D'r was weer een monumentaal pand dat onder handen wordt genomen. Een voormalig hotel, dat blijkbaar in volle glorie wordt hersteld: Der goldenen Stern.

 Niet de heuvel beklommen naar het oude centrum. Stiekem wel blij om. Ik geloof niet, dat ik dat op soepele wijze gehaald zou hebben. Het is bar en ik zou graag weten, waar dat nu werkelijk aan ligt. Ik ben inmiddels meer doorgelicht dan in mijn voorafgaande jaren ooit gebeurd is, maar een duidelijk antwoord, iets met oorzaak en gevolg, heb ik nog steeds niet mogen ontvangen.

 We hebben het bij 'Gasthaus Alte Post' gehouden. Niet in de keldergewelven deze keer maar bovengronds in een soort serre. Erg licht. Prettig. Bedoeld als pizza-hoek van het restaurant, maar gelukkig was er ook een gewone menukaart. Gekozen voor een salade met het oog op de zeer aanlokkelijk ogende desserts in de koelvitrine. Zover is het uiteindelijk niet gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten