dinsdag 3 mei 2022

Stress

 Als je twee koeien hebt (moeder en dochter) en zelf verzorgd, zou ik denken, dat je het wel in de gaten hebt, als dochterlief drachtig is. Bijv. omdat ze niet meer tochtig wordt of omdat je weet, dat er een stier in de wei rondloopt, waar ook je koe het grootste deel van haar zomerse tijd door heeft gebracht. Nou nee, dus.

 Twee dagen geleden was iets met een hoef van het dier en de man, die dat moest verhelpen, wees Mariana erop, dat haar koe drachtig was èn op het eind van de dracht aan liep. Ineens paniek. Tig keer meer dan Mariana normaal al doet heen en weer naar 24. Uiteindelijk wel thuis geslapen en de koe vanochtend weer de zomerwei op laten gaan. Dat kon, want beweging was goed en Nee, vandaag geen bevalling volgens de kenners.

 Nou wel dus. Net na terugkeer in 24. Om een uur of acht vanavond. Die beweging wilde dus wel ff meewerken. Snel gegaan en naar het zich laat aanhoren zonder problemen. Een stierkalf. Beestje zal geen lang leven beschoren zijn. Ergens maar goed ook. Voor je het in de gaten had, wilde Mariana ook van dit dier, indien koe, geen afscheid nemen en had drie zorgenkindjes van weet ik hoeveel honderden kilo's het stuk. Mooi trouwens dat het allemaal zo snel bekeken was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten