zondag 29 mei 2022

Voldaan

 Het peper/tomatenperceel ziet er goed uit. De tomatenplanten hangen er deels wat slapjes bij. Dat doet verder geen afbreuk aan de voldoening dat alles uiteindelijk daar is gekomen waar het bedoeld was. Ben benieuwd hoe het verder gaat. De pepers zijn mini's vergeleken met hoe ze straks zouden moeten zijn en de tomaten, die ik gesnoeid heb, is helemaal een experiment.

 Nu verder. Bonen en erwten zijn de volgende stap. Ik vergeet even de aardappels maar dat deel is zo goed als klaar. Dus nog een perceel opschonen voor gebruik. Daarna begint in feite de wintervoorbereiding. Opschonen en op de een of andere manier de boel die schoon is afdekken. Het onkruid verwijderen moet volgend jaar (en verder) zijn overheersende rol eindelijk 'ns kwijt raken.

 Ik zou me een jaar alleen met de tuin bezig willen houden. Geen fysieke dwarsliggerij, geen huishouden, zelfs geen honden muv van de ochtendronde. Zoals het nu is, blijft het een kwestie van achterstand weg werken. Iets wat een stuk meer energie en frustratie kost dan het bijhouden van wat in orde is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten