zondag 8 mei 2022

Futiel

 Zondag. Zo'n dag van niks. Niks verkeerds. Niks het herinneren waard muv het feit, dat over een bloemenmarkt struinen vermoeiender is dan werken in de tuin. Het zal het verschil in tempo zijn geweest tussen Mariana en mij. En als ze dan kiezen moet zou ze het liefst de ronde nog een keer maken en heen en weer lopend een gewenst iets vergelijken tussen de ene en de andere verkoper.

 Het wekte bij mij een enorme behoefte aan een terras op. Helaas was daar op de parkeerplaats van een soort meubelboulevard geen spoor van te bekennen. Drentel, drentel. Na wat kleine aankopen uiteindelijk vertrokken. Ik voelde 'm wel hangen. D'r is een soort massaslachting geweest onder de potplanten deze winter. Behalve dat geen enkel geranium de winter overleeft heeft ondanks verblijf in een vorstvrije kelder, hebben ook de nodige rozen zowel in pot als in de koude grond het loodje gelegd. En nog wat planten waarvan je, tenminste ik, het al verwachte.

 En als die planten nou 2, 5 of 10 lei zouden kosten, de prijs voor eenjarigen, was het vervangen niet zo'n punt. De meeste exemplaren hebben echter het tienvoudige of meer gekost. Graag iets meer planning en vergaren van noodzakelijke info. Voor buiten is winterhardheid tot -25º van belang en potplanten eisen sowieso meer zorg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten