dinsdag 10 mei 2022

Oorlog_24

 In de tuin staat water. Daar hoef ik me dus ff niet mee bezig te houden. Inmiddels al de nodige andere activiteiten ontplooid en ik heb zo'n idee, dat er nog meer volgt vandaag. Zelfs het tempo mag er wezen. Is het de opluchting van gisteren, dat Putin geen apocalyptische voornemens de wereld in gegooid heeft? Het zal niet de 9 mei viering zijn geweest, die hij zich dit jaar had voorgesteld. De beelden lieten een oude, bange man zien. Geen schim van die zalmvisser en berenjager met ontbloot bovenlijf, zoals hij zich jaren geleden presenteerde. Wilde hij nog één keer bewijzen, dat hij de wereld naar zijn hand kan zetten? Zelfs onder de Russen wordt het rumoerig en komen er meer en meer tegengeluiden en vinden sabotage-activiteiten plaats.

 Ondertussen blijven er doden vallen, worden hele dorpen en delen van steden kapot gebombardeerd en zullen de oorlogsmisdaden ook niet van het toneel zijn verdwenen. Hoewel .... aanvallen met een gejatte wasmachine op je schouder valt niet mee.

 Het is inmiddels voor beide partijen erop of eronder. Rusland zal nooit z'n verlies erkennen en Oekraïne ziet, dat ze de agressor best nog wel eens de baas zouden kunnen worden. Die ruiken bloed en nemen al de doden, die het kost, op de koop toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten