zaterdag 28 mei 2022

Kiezen

 Pijn is niet wat je wilt. Je hebt het in soorten en maten en even zovele belevingen. De hele dag met een draaierig gevoel in hoofd en buik rondlopen is een ander verhaal, maar misschien minstens zo onprettig. Bijwerking heet zoiets. Ik zou tenminste niet weten waar het anders vandaan zou komen. Vreemd genoeg is op de aanwezigheid geen peil te trekken. De ene dag denk je, dat je het gehad hebt. Zoiets moet tenslotte wennen, toch? Niet dan? De andere dag loop je weer te draaien. De ene keer denk je dat het gestimuleerd wordt door een lege maag, maar gevuld blijkt dan weer niet de oplossing.
 
 Het is mn bij het bewegen cq lopen. Zittend en zeker liggend is het goed te doen. Maar dat schiet dan op een hoop andere vlakken weer niet op. Afleiding is een andere mogelijkheid om minder last van de duizeligheden te hebben. Het is dan ff doorbijten en iets aanpakken, dat je gedachten dusdanig in beslag neemt, dat er geen ruimte is om met lichamelijke ongemakken bezig te zijn. Werkt niet altijd, maar gisteren ging dat met de tuin goed, al waren tussentijdse pauzes onvermijdelijk.

 Zo emmer je door de dag heen. Ouderdom en gebreken. Het is geen ondragelijk lijden maar afzien is het bij tijd en wijle zekers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten