donderdag 26 mei 2022

Lichtje?

 Onweer in de nacht. Altijd weer de twijfel; sta ik op en ontkoppel alles aan de Pc of doe ik het niet. Tellen dus. Dit keer mooi niks gedaan en blijven liggen. Naast de Pc (en laptop) ontkoppel ik bij bliksem en donder ook meestel het modem. Ook niet gedaan deze keer, maar had ik beter wel kunnen doen. Van de feestverlichting op het ding was 's ochtends maar één lullig lichtje over: 'Power'. 

 Mooi dat ie stroom kreeg, maar voor de rest vreesde ik het ergste, net als voor de Pc. Die direct opgestart. Dat gaf gelukkig geen problemen. Ook de feestverlichting op het modem keerde terug na een verse opstart. Gelukkig. Maar dat was buiten de waard gerekend.

 Waar de Pc een directe kabelverbinding met het modem heeft, moet de laptop het met een wifi-verbinding doen. Die had er dus geen zin in. Het modem was ook zijn naam kwijt geraakt en gaf nu ipv 'Telekom' met wat nummers een fabrieksmatige herkenningscode van cijfers en letters. De laptop had problemen met een beveiligingssleutel die niet met het modem overeen kwam. Knap als je er niet mee heb zitten rommelen.

 Die code staat achter op het modem en inmiddels ken ik 'm uit mijn hoofd maar ook na tig-keer intikken kon de laptop er niks mee. Gek, dat dat via de kabel blijkbaar geen problemen geeft. Na een hoop gezoek op het internet en verwoede pogingen, die steeds op niets uit liepen, bedacht ik me, dat fabriekssetting ws ook betekent, dat het wachtwoord naar zoiets als '0000' is terug gezet. Nu wilde de programmatuur iets met 8 tekens en '00000000' leek me een beetje dom. Zelfs niet geprobeerd. Daarvoor '12345678' gedaan en zie .... de wifi werkt en later wilde ook de Pc de nwe code om op het internet te geraken. Zien of dat weer ergens anders problemen gaat geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten