woensdag 24 oktober 2012

Voitures

 Noem het verveling of voor de fanfare uitlopen, maar de afgelopen tijd een beetje omgezien naar andere vervoersmogelijkheden. Iets robuuster en waar mogelijk hetzelfde comfort. Hoewel ik de Maybach links heb laten liggen, omdat dit merk vanaf volgend jaar enkel nog in opdracht bouwt, heb je toch snel een waaier aan mogelijkheden tussen de merken en per merk in de vele verschillende klassen.

 Om niet direct het spoor bijster te raken op merk/type niveau eerst enig huiswerk verricht en op een zestal mogelijkheden uitgekomen. BMW X3 (Naam), Volvo XC60 (Test), Land Rover Evoque (Uiterlijk), VW Tiguan (Degelijkheid), Skoda Yeti (Prijs) en een Dacia Duster (Basic). Het rijtje is globaal aflopend qua prijs en eindigt met de topversie van Dacia op iets van 22.000 euro naar Nederlandse prijzen.

 Ik heb niet zo'n haast als al die verkopers, die je direct tot een testrit willen verleiden en schermen met lange wachttijden van 4 maanden, terwijl 3 toch al snel standaard blijkt bij het huidige voorraadbeheer. Maar hoewel het naar mijn idee allemaal veel en afhankelijk van de keuze hooguit meer geld is, kreeg ik bij de eerste drie kandidaten dikke full color brochures met dunnere maar in dezelfde stijl uitgevoerde prijslijsten en bij de laatste drie alleen wat A4-tjes in zwart-wit laserprint en dat enkel van het gewenste type. Dat was -behalve een wereld van verschil- dan een beetje gokken. Gelukkig is de rest op Internet te vinden. Ik ga dat allemaal eens rustig laten gisten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten