zondag 28 oktober 2012

Snotteren

 Nou, dat is een spetterende entree van het winterseizoen. In minder dan 24 uur 15º lagere temperaturen, vorst aan de grond en een stevige bries uit het Noordwesten en ik loop te snotteren alsof ik op alle tochtige hoekjes tegelijk heb staan zoenen. Krijg je, ben gisteren in Limoges en een paar overvolle warenhuizen geweest. Wordt weer zaak de mensheid te mijden. Geen mensen betekent geen bacillen en dus geen gesnotter, verkoudheid of erger.

 Het wekelijkse uitstapje naar de supermarkt weer strak plannen op zaterdag tussen een en twee. Behalve dat je dan een hoop ziektekiemen uit de weg gaat, schiet het ook nog eens lekker op. Het gevaarlijkste zijn echter de bezoekjes aan de huisarts. Uren zitten wachten in een bedompte, slecht geventileerde en oververwarmde veel te kleine wachtkamer. Dat is spelen met je leven! Je kunt beter van 39 km naar beneden duiken, dat is qua gevaar zoiets als een driewieler met extra steunwieltjes. Het eerst volgende bezoek staat begin december op het programma en dan maar mooi een afspraak maken. Daarna is het begin maart, dan hebben we het ergste alweer gehad.

 Winter, seizoenen in feite niks op tegen, integendeel zelfs, maar je zou ze soms ook moeten kunnen overslaan. Drie maanden Mallorca? Zou goed zijn voor mijn Duits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten