donderdag 25 oktober 2012

Koeien

 Gisteravond was het weer een keer zover. Ik sta in de keuken en kijk naar buiten het donker in. Het zal een uur of negen zijn geweest en buiten zat een miauwende kat te wachten op de portier. Ik laat de kat naar binnen en kijk nog een keer naar buiten, daar was wat wat er niet hoorde. In tweede instantie zag ik een koe aan het einde van het bordes staan en ietsje verder weg kwam een tweede exemplaar uit de nacht te voorschijn. Prachtig gezicht die zwart-wit beesten in de nacht, maar godvernondesju niet hier voor mijn deur!!

 Boer opgebeld, die alleen reageerde met "C'est impossible". Hem toch maar in de benen gevloekte en een half uur later of zo waren er niet alleen koeien maar ook stemmen in de nacht. Dat wordt weer kapotgetrapt grasveld nivelleren en koeienvlaaien verwijderen, schoot door me heen.

 Daar wonderwel niet verder bij stilgestaan tot ik vanochtend weg wilde met de auto. Van verre was te zien, dat de koeien aan de auto's hadden gezeten. Vuiligheid is soms handig. Nog niks aan het handje, maar bij de auto zelf waren niet alleen lange en diepe krassen te zien maar ook deuken .... Ik was zo laaiend, dat het zenuwstelsel niet in staat was, d'r een vorm aan te geven en me verder uiterlijk onbewogen liet. Weer de telefoon gepakt en tegen het antwoordapparaat gezegd dat meneer de boer as de sodemieter moest verschijnen. Ik wacht. Het zal wel na lunchtijd worden.

 Nog een geluk dat de grootste schade aan de nieuwste auto is. Of de verzekering de andere nog het repareren waard vind, is maar de vraag. Raar eigenlijk, want dan is het net alsof je kapot mag maken, wat verzekeringstechnisch zijn tijd heeft gehad.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten