dinsdag 16 oktober 2012

Mensen

 Dat dit pseudo-apenvolkje een raar ras is, heb ik op deze plek al vaker geventileerd en het moet me van het hart, dat ik enkel en alleen iedere keer weer types tref die mijn inschatting in deze gretig onderstrepen. Zo ook de Britse meneer die een aantal jaren geleden bijna deze plek gekocht had en nu zo vriendelijk is om bij het vinden van een geschikte koper mee te werken. Lijkt vreemder dan het is, maar die meneer is makelaar en een groot deel van de potentiële markt blijft in deze streek toch die grauwgrijze, kraak- en smaakloze hap aan de andere kant van het kanaal. Mag hopen dat ze geen Nederlands kunnen lezen, hoewel het betreden van mijn wereld ieders eigen risico is en niet op mijn bord kan worden geschoven.

 Een symphatiek iemand die overal wel zijn weg vindt en het in gezelschap nooit aan gehoor zal ontbreken. Nu heb ik het niet zo op gezelschappen en houden mijn oren erg veel van rust en stilte. Hier is dat in overvloed aanwezig en kan ik mijn oren in volle teugen laten genieten van het niets. Op andere plekken is het een kwestie van afsluiten om te overleven, maar ook daarin heb ik zonder problemen mijn weg gevonden in bars, café's en disco's en zelfs in restaurants waar het rumoer van de drukte een normaal gesprek - en dan bedoel ik geen zelfbevredigende monoloog- onmogelijk maakt. Enkel thuis werkt onderhoudend tafelen of op een plek die zo duur (of slecht) is dat slechts een deel van de tafels is bezet en dan niet vanwege het keukenpersoneel het verslag van een rugby game door de speakers schalt. A ja, het verleden, het lijkt wel geschiedenis.

 Ik denk, dat ik in deze zaken te doelgericht ben. Mijn interesse was het stimuleren van de verkoop, daar afspraken over te maken, contacten te leggen en gaan met die banaan, om verder dat te doen waar mijn voorkeur ligt en dat is niet een beetje meanderend lullen over heden en verleden, doorspekt met autodropwijsheden en gewichtige jaartallen. Hij heeft een hoop te vertellen, doet dat ook aardig, heeft zeker geen leven geleid dat over rozen ging hoewel hij ook weer niet Job naar de kroon heeft gestoken. Maar ..... maar daar lag mijn interesse niet. Wie het ook is, ik of hij, maar de mens is best raar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten