dinsdag 16 mei 2023

Wijsneus

 Na terugkeer van de controle dapper de werkkleding aangetrokken met de bedoeling om in de tuin aan de slag te gaan. Op het moment, dat ik naar buiten loop, gaat de telefoon. Ff oppakken, dacht ik, want ws voor Mariana. Bleek mijn zus aan de andere kant te hangen. Dat was nou de laatste persoon, die ik op dat tijdstip verwachte.
 
 Na het begin van het gesprek uit de gezondheidsperikelen geloodst te hebben goed twee uur aan de telefoon gehangen. Die twee uur zitten op de een of andere manier aan de kant van mijn zus in het systeem. Op precies twee uur wordt het gesprek beëindigd. We waren nog druk met het duur geworden leven en het feit, dat ik nog steeds niks van AOW of pensioen had gehoord en dat toch eind volgende mnd zal ingaan.

 Mijn zus kwam met de clevere opmerking, dat ik daar ws zelf achteraan moest. Als Pc- en mobielloze persoon had zij alles per brief ontvangen. Na het telefoongesprek ingelogd bij het ABP, de SVB en nog wat websites en ik ben een stuk wijzer geworden. Het gaat geen vetpot worden omdat we in 1999 bij vertrek uit Nederland niet voor het vrijwillig bijstorten van de AOW hebben gekozen. Ook het pensioen deel stel weinig voor. Veel gewerkt, maar vnl via uitzendbureau's en uiteindelijk een tigtal jaren bij de universiteit. We zullen het er mee moeten doen. Laten ze met de hervorming van de pensioen vooral geen haast maken. Volgens mij is dat niet in mijn voordeel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten