zaterdag 20 mei 2023

Veranderingen

 Acht jaar minus een week geleden waren we rond dit tijdstip druk met het vieren van onze bruiloft bij hetzelfde hotel, waar ik nu zit te wachten op de aankomst van Mariana. Een aantal koppen van de bediening herken ik en een enkeling herkent mij. D'r is het een en ander veranderd is die jaren. Als ik me bedenk hoe energiek en enthousiast ik toen was en dat vergelijk met de uitgebluste toestand van vandaag de dag, maakt dat verdrietig.

 Het is weekeinde en zoals te verwachten was er ook nu iets van een bruiloft gaande. Volgens mij geen grootse toestand en de meeste gasten staan op het terras ipv binnen in de zaal. Valt weer op hoeveel mensen, jonge mensen er nog steeds roken. Je zou denken, dat genoegzaam bekend zou moeten zijn, dat het niet zo'n gezonde bezigheid is.

 Misschien is dat maar goed ook, zolang ze anderen niet tot last zijn. Het is wat ze met de alcohol ook van plan zijn. De leuke dingen in het leven krijgen een ongezondheidsstempel op gedrongen. Als mens mag je niet meer kiezen wat je met je leven doet. Je zult water drinken, groente, fruit en noten eten, bewegen en nog eens bewegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten