zondag 7 mei 2023

Herdenking

 Vandaag weer een herdenkingsdienst incl. restaurantbezoek voor een overleden familielid van Mariana. Ditmaal waren het zes mndn geleden dat de beste man zogezegd is heengegaan. Dan is er een soort extra dienst na de zondagsmis, waar de genodigden bij elkaar komen en wie sowieso in de kerk was, blijft vaak ook wat langer.

 Ditmaal betrof het twee doden. Dwz een redelijk gevulde kerk, de broden, rijst, wijn en ik neem aan ook het bord, kop en lepel dubbel. Wat de zin en/of betekenis van die broden is -meerdere per overledenen- en de rest, ontgaat me nog steeds en ook Mariana komt niet verder dan voorschrift. Achteraf delen de familieleden dan kleinere broden uit en kun je iets drinken naar keuze. Limonade, soms wijn en altijd zelfgestookte sterke drank. Laat één van de overledenen gestorven zijn als gevolg van het consumeren van foute alcohol (methanol) .....

 In het restaurant was voor 30 personen gedekt verdeeld over drie tafels. Zes couverts zijn ongebruikt gebleven. Mariana zat rug aan rug met de 'foute' buurman. Zijn vrouw kwam nog ff buurten en toen werd het Mariana teveel. Tranen en drama .... en dat voor een paar vierkante meter grond. Denk dat de manier, waarop het tot nog toe gegaan is, haar hoger zat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten