donderdag 18 mei 2023

Vreemdelingen

 Vanochtend zette Mopke het op een blaffen en fors aan de lijn trekken toen we net de tuin achter ons hadden gelaten. De beide andere dames waren niet te beroerd om mee te doen. Punt was, ik zag niks en niemand. Alles is gemaaid en ingezaaid maar nog nauwelijks opgekomen. Kortom vrij zicht over de hele achterkant tot op het pad langs de beek. Het kostte ff om de honden te kalmeren. Tijd en moeite. Mariana wil op dergelijke momenten nog weleens omver worden getrokken.
 
 D'r loopt al tijden een zwarte hond, formaat dames bij de beek rond. Eenmaal op het pad langs de beek waren de honden dusdanig onrustig, dat meer aan het handje moest zijn. Nog steeds niks te zien. Wel omgekeerd. Geen zin in een kwartiertje krachttraining met drie wild trekkende honden. Met de heren was het niet beter. Wel zag ik een herderachtige hond, iets wat op een jonkie van die hond leek, de zwarte en iets van een uit de kluiten gewassen teckel. Itt de zwarte, die er steeds als een pijl vandoor gaat, had de rest volgens mij wel zin in een confrontatie met veel geblaf en zien wie zich uiteindelijk uit de voeten maakt.

 Bobby nog nooit zo aan de lijn gehad trekken. De hakken moesten letterlijk in de aarde gehaakt worden. Mag hopen dat die aanwezigheid van vrij lopende honden geen gewoonte gaat worden. Wij doen een hoop moeite om al de viervoeters, deels verplicht onder controle te houden en anderen hebben daar geen boodschap aan en hebben de honden ws voor de deur gezet. Mocht het wel een terugkerende situatie zijn, dan gaan de honden los zo snel een slag soepelere muilkorven (nylon) ev. aggressie kan beteugelen. De nwe zwervers (?) moeten maar beseffen, dat de achterkant bij de beek niet hun territorium is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten