vrijdag 12 mei 2023

Druk??

 Drukke dag vandaag, als al het geplande gerealiseerd kan worden: plantjes kopen, sociale lasten betalen en naar Sibiu brengen (mail?), perceellimiet hernieuwd verifiëren, plantjes potten, wasmachine opstarten band controleren .....

 Het begon met een meevaller. Van de 1800 Lei, die in principe betaald moesten worden, bleef ter plekke maar 240 Lei over. Ze rekenen, als ik het goed begrijp, het bedrag steeds voor 12 mndn, niet voor een kalenderjaar. Dus de eerste 4 mndn hoefden niet betaald te worden als de betaling tot 2023 beperkt blijft. En zo waren er nog een paar jaar, dat de betaling later dan 1 januari heeft plaats gevonden. Je hoort mij niet klagen, al kan ik me een zekere argwaan niet ontzeggen.

 Op de plantenmarkt bloemen voor Mariana in alle kleuren van de regenboog en tomaten- en peperplanten voor mijn persoontje. D'r was een neiging voor meer. Dat weten te voorkomen. Het zal al moeite kosten om voor de gekochte planten een perceeltje vrij te maken.

 Tijdens de markt- en het cafébezoek veranderde het weer in ongewenste richting. Koud en nat terwijl de dag veel belovender was begonnen. Buitenbezigheden konden afgestreept en de was doorgeschoven naar morgen. Ook het ritje naar Sibiu bleek niet te hoeven, tenminste niet voor waar ik dacht het te moeten doen. Middag vrij. CV aan. Mezelf op een LM getrakteerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten