dinsdag 16 mei 2023

Ontregeld

 Verloren routines. Achter de papieren van de sociale verzekering(en) aan geweest. Parkeerbewijs online geregel. Kopie van ID gemaakt. En ...... de verwijsbrief van de huisarts en de tolbetaling voor de grote doorgaande wegen vergeten. Sukkel.

 Gelukkig lieten ze in Tg Mures de controle wel doorgaan al zullen ze door het ontbreken van een verwijsbriefje er geen cent voor vangen. Met de tol wordt het ws een ander verhaal. De realisatie van het ontbreken kwam pas bij het zien van een mobiele camera aan de rand van de weg. Da's bingo dus. Boete betalen over een aantal wkn. We/ik rijden te weinig over wat hier 'European roads' heet om een jaarkaart te nemen. En ook het verlopen van een jaarkaart moet je tenslotte in de gaten houden. 

 Volgende controle trouwens zeer ws in Sibiu. Daar is een leerling uit Tg Mures aan de slag gegaan. Mochten er problemen zijn of het ding vervangen moeten worden, dan gebeurt dat weer in Tg Mures. Scheelt een uur in heen zowel als terugweg en een tolbewijs (Rovinjeta) is in dat geval ook niet nodig. Net zoals het vooraf te betalen parkgeld, omdat je geen app op je mobiel wilt voor 2x per jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten