donderdag 4 mei 2023

Rampje

 Een dag verkloten kun je op een hoop manieren. Bijv. door bewust langer in bed te blijven liggen, alsnog voor de Pc in slaap te vallen en daarbij een volle kop koffie om te gooien over je toetsenbord en de rest van de rommel op tafel. Met een hele riedel gvd's los je dan weinig op. Toetsenbord direct op z'n kop gelegd, keukenrol gehaald en lopen soppen.
 
 Zo'n keyboard is niet gemaakt om waterdicht te zijn, dus het moest onttakeld en open. De toetsen verwijderen is een makkie. Het wegleggen in de juiste volgorde kost meer aandacht en zorg. Verder is moeite besteed aan het uiterlijk van het ding, waardoor de schroefjes nauwelijks zichtbaar zijn. Na een uitgebreide speurtocht 22 schroefjes gelocaliseerd, waarvan er eentje echt verstopt zat.

 Ondertussen leek de Pc een eigen leven gekregen te hebben. Al mijn programma's werden weggegooid en een aantal toetsen leken op hol geslagen. Het binnenwerk van het bord gedroogd in zoverre dat mogelijk was. Van eerdere, minder ingrijpende debacles stond me bij, dat de ramp naar verloop van tijd minder erg bleek dan in eerste instantie gedacht. Iets met opdrogen? Zo ook nu weer.

 De verfafbrander op standje 'koud' langs de printplaat laten blazen, de programma's teruggezet vanuit de prullenbak en na enig geduld en de nodige uren deed het toetsenbord geen rare dingen meer. De lichtjes zijn deels van slag. Daar kan ik mee leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten