zaterdag 19 mei 2012

Zomaar

 Met de zon achter de dubbeldikke gordijnen, de rust van een eeuwenoude tuin in het hartje van het hartje van het land, een nacht zonder één enkele onderbreking ...... een welhaast perfect begin van wat niet anders kon dan een prachtige dag worden. Voor achten onder de douche door en daarna richting het ontbijt gekuierd. The Times die aan mijn deurklink hing omruilen voor een Nederlandse krant, een koffie verkeerd met extra warme melk bestellen en de rest van de ontbijt bijeen scharrelen.

 Het is begrijpelijk maar jammer, dat ze in dergelijke hotels reclame maken met weekendarrangementen. Hierdoor zit er mn op zaterdagochtend teveel volk in de ontbijtzaal. Het past niet. Het verstoort de entourage en mijn rust. Het zou trouwens niet hoeven, maar de manier waarop de boel is ingedeeld en ondanks z'n grootte toch een te kleine zaal, gaat het hier niet goed. Teruggetrokken in een hoek de meutes aan me voorbij laten gaan en het Utrechts Nieuwsblad doorgebladerd.

 Na drie bakken dubbelverkeerde koffie en tigtallen storende ontbijters de stad ingelopen. Dat je bijna direct op de Oudegracht staat is één van de echte luxes van deze tent. Langs een tweetal boekhandels en café De Zaak over het Neude naar Plato getogen en daar ruim twee uur later met twee goedgevulde plastic zakken weer vertrokken. Het eigen deel van de dag was voorbij. De volgende 10 uur vielen in de categorie "Sociale contacten"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten