maandag 21 mei 2012

Kunst

 Inmiddels bijna een week onderweg en alles behalve terechtgekomen in wat je zou kunnen omschrijven met vakantiestemming. Het lijkt verdorie wel alsof ik de kunst van het vakantie vieren ben verleerd. Het geraamte, dat gevormd wordt door de verplaatsingen in combinatie met de afspraken, heeft me meer in de greep dan me lief is. Is er teveel "moeten" misschien, maar niks onprettigs. Het is bijna zoiets als zeuren, omdat je teveel lekkers voorgeschoteld krijgt, maar ergens is er iets wat niet zit, zoals ik het zou willen.

 Het mag me niet echt verbazen, want ik ben nooit een voorstander geweest van vakanties waarvan vooraf het hele activiteitenschema vastlag en dat is precies wat nu gebeurt. Weinig veranderd dus dit persoontje. Het liefst ga ik naar één plek en zie van daaruit wel wat kan of niet kan. Wat vaak genoeg tot gevolg heeft gehad dat de eerste week of soms zelfs veertien dagen voornamelijk gelezen werd en de uitstapjes zich beperkten tot de supermarkt voor mondvoorraad en wijn, veel wijn!! Vakantie was ook altijd minimaal 4 en het liefst 6 weken!!

 Morgen maar eens een stevige wandeling maken langs de waterlijn en voor de verdere rest de blogs bijwerken, in een van de nog maar met mondjesmaat gekochte boeken duiken en mijn gedachten de gewenste rust en ruimte bieden. Zoals vaker geconstateerd heb ik geen massa's nieuwe indrukken nodig om het idee te hebben, dat ik me op enigerlei wijze verrijk. Alles wat ik nodig heb is moestuin, koken, wat beesten, een beetje aandacht (schenken), een laptop, boeken en als nieuwe element: muziek!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten