woensdag 12 juni 2013

Weerbericht

 "Wisselend bewolkt met af en toe zon" en dat na een stralende start vanochtend. Gelukkig geen regen ... De kleine uitspatting hebben we in met volle teugen genoten. Dit mag in letterlijke zin opgevat worden. Niks geen grootse blabla, met hoedjes, slingers en fantasieloze hapjes. Nee, gewoon ff met mezelf genoten, geschreven en helaas de honden een beetje verwaarloosd. Dat begint dan in de loop van de dag wel te knagen. Was leuk als het daarbij was gebleven. Jammergenoeg knaagde er meer en fundamentelers ook. Inmiddels rommelt de boel bijna een week. Uitgaan van de massage als oorsprong, hoop ik dat morgen alles weer netjes op zijn plek wordt gelegd.

 Het is moeilijk uit te leggen, hoe dat werkt. Noem het een terugval, een soort van herkauwen. Wat de afgelopen jaren is gebeurd, verdwijnt natuurlijk niet als sneeuw voor de zon. Je verwerkt het en/of werkt het weg. Of allebei, want hoe kun je verwerken wat eigenlijk nauwelijks te accepteren is, laat staan te snappen. Dus weggewerkt sluimert er links en rechts vanalles in de spreekwoordelijke hoeken en gaten. Neem daarbij de verwevenheid van lichaam en geest en je hebt meer potentieële kortsluitingsmogelijkheden dan een beetje mens kan bevatten.

 Dat het ooit ergens misgaat in je leven, is één van de weinige zekerheden, die je hebt. De manier waarop dat gebeurt en de mate waarin het in je leven ingrijpt, verschilt afhankelijk van het gebeuren, persoon en omstandigheden. Vergelijkingen zijn zinloos. Ik kijk ook alleen naar mezelf. D'r is wel meer misgegaan in mijn leven en het was ook niet de eerste keer, dat de boel zo compleet op z'n kop werd gezet. De aanleiding was (deels) anders, ik niet die ik nu ben en omstandigheden nauwelijks vergelijkbaar. Maar zo diep als de dood van Yoland heeft niks in mijn leven gehakt en dan met name het nadreunen, het steeds weer terugrollen van wat vertrokken lijkt. Iedere keer weer zo'n hoekje of gaatje dat zijn ongewenste inhoud voor je voeten gooit. De triggers zijn legio. Muziek, nieuws, foto, gedachte, idee, noem het op, waarschijnlijk zal ik het beamen. Maar zelden is het herhaalbaar en daarmee aantoonbaar als oorzaak aan te wijzen, maar die rugmassage is zo'n zeldzaamheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten