donderdag 6 juni 2013

D'rut

 Nu had ik natuurlijk de hele dag kunnen maaien, branden, graven, snoeien of een van de andere noodzakelijkheden doen, maar dat heb ik dus mooi niet gedaan. Niet in diezelfde valkuil trappen, waar Yoland keer op keer weer in verdween: Het genieten vergeten vanwege al het werk dat gedaan moet worden. Het is dezelfde houding als alles voor je uit schuiven tot je na je pensioen er eindelijk tijd voor denkt te hebben. Om te beginnen is dat vaak al niet het geval, maar wat belangrijker is, uitgestelde geneugten verliezen hun smaak!!

 Dus na de Fysio en de honden in de auto gedoken en zuidwaarts getogen. Terras, restaurant, mensen kijken, zon genieten en heerlijk door de bochten slingeren met de voiture. Eind van de middag terug en alsnog de helft van het gras verbrand. Een bezigheid die minder snel gaat, dan men zou denken, maar dat wist ik al. Fles witte wijn opengetrokken, grashark (riek?) onder handbereik en van het vallen van de avond genoten.

 Na negenen weerhield een temperatuurinversie de rook van opstijgen en vulden de lage delen in de omgeving zich als was het mist. De temperatuur zakte rap, het werd vochtiger en alsof van hogerhand geregeld doofde de laatste vier brandbanen de een na de ander. Daar kun je niet anders dan je bij neerleggen .... maar dan wel in bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten