maandag 17 juni 2013

Matigjes

 De dagen .... d'r is werkelijk niks meer an. Vanmorgen na de ontwaakriedel de lokaal bruisende kern van niks ingereden voor wat stokbonen en een koffie staand aan de bar. Terug in mijn eigen, rijkelijk met rust en stilte besprenkelde wereld het onkruid op de terrassen een ellendig afscheid van deze wereld bezorgd, het duurt een paar weken voordat ze het inzien, en na een flitsende lunch en een mislukte poging tot tanken (middagpauze ....) me overgegeven aan het kortwieken van glashalmen ...... totdat de aandrijfriem in mootjes gehakt onder het machien vandaan spoot .... Hallelujah! Daar zat ik op te wachten natuurlijk, maar dat had ik nog niet door.

 Kleine twee uur sleutelen en schoonmaken en het ding na een korte controle van de functionaliteiten snel weggezet. Genoeg voor vandaag. Bonen opgezocht, half flesje rosé gevuld, anderhalve liter water mee en richting tuin getogen.

 Laat me een half uur gegeven zijn, toen begon het te plenzen. Scheelt water geven. De bonen zaten net in de grond en ik wilde me een glaasje inschenken. Die rosés zijn vaak al waterig genoeg, dus op die regen zat ik niet te wachten. Wat nu? Keuken poetsen.....?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten