vrijdag 21 september 2012

Staartje

 Hoeveel maanden zullen er op elkaar hebben gelegen op de tafel? Een paar keer in de week kwam er wat bij. De waarschijnlijk belangrijke stukken werden geopend, de rest was gisteren aan de beurt. Uit het niets de behoefte de tafel terug te krijgen om aan te zitten ipv vol te stapelen met binnenkomende post. Fluitje! Zou je haast zeggen, maar het legen van de tafel was niet de berg, waar ik overheen moest.

 Het wegwerken van de achterstallige post liep steeds weer stuk op het opruimen, herordenen en opnieuw wegstoppen van de papieren op een door mij te volgen logica. Je zou denken zoiets kan maar op één manier maar uit die droom wil ik je graag helpen. Op mijn administratie-methode valt links en rechts een hoop af te dingen. Het hoeft niet altijd tot een deurwaarderbezoek te komen, voordat rekeningen betaald worden, daar ben ik inmiddels ook achter. Toch heb ik me nooit de systematiek van Yoland eigen kunnen maken en is de enige oplossing de shredder gebleken. Vijf jaar bewaren ... vijf jaar voorbij.

 De laatste sporen die Yoland op het administratieve vlak heeft getrokken zijn gisteren uitgewist. Mappen opgeschoond zonder na te denken, door te bladeren of op een andere manier in de verleiding van het verleden verstrikt te raken. Domweg op datum door de papiervernietiger. Van degelijke mappen met knarsende sluiting naar plastic opbergdingetjes per jaar en op onderwerp in hangmappen ...... Haast frivool of niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten