woensdag 5 september 2012

Lazerus

  Het stenentijdperk en de digitale vooruitgang. Ik heb er een nare smaak aan overgehouden. Of 35 uur pompen en bij iedere hik op de lijn verzuipen of ff 784 Mb in 16 minuten downrausen. Dat mag met recht een wereld van verschil heten. Denk je dat je er bent, moet de juiste plek voor het bestand gezocht worden. Daar achter gekomen en de boel neergeplempt waar het schijnt te horen na hoopvolle minuten de gevreesde apatheose: foutmelding. Iets met herstellen terwijl het proces naar mijn idee nauwelijk of niet begonnen was. Herstellen voordat het tot het maken van een reservekopie is gekomen. Halleluja! Dat herstellen wil vervolgens niet lukken blijkens nog meer foutmeldingen en tenslotte geeft Apple en iTunes het op en blijft de foon achter zonder enig teken van leven....

 Upgraden! Doe het nooit! Altijd "automatische updates" uitschakelen en wijk je daar één, één lullig keertje van af en je wordt in alle je vrezen beloond, gesterkt en op je wenken bediend.

 "Adem-in, adem-uit", naarstig opzoek gegaan naar mijn Apple-mantra, kaarsjes aangestoken en het internet om raad gesmeekt. Na wat scannen en extrapoleren tot de verbijsterende conclusie gekomen, dat hier de boel gestrand is op een niet optimaal functionerende USB-bus. Hier gaat de hele technologische glim en glitter op z'n bek door een mogelijk wankelcontact ergens in de USB-aansluiting. Kan het nichteriger? O gut, oeps (wegslaande beweging met het handje) vergeten! Hihihi.

Drie van de zeven USB-bussen verder wil Apple wel weer in de benen. Het herstellen wordt hersteld. De upgrade de foon op gepompt, een reserve-kopie van de dag ervoor gevonden en geïnstalleerd en men wenst mij succes met het beste van het beste wat er qua smartphonigs te krijgen is..... Mag ik ff tuffen??

1 opmerking:

  1. :-) ....sorry dat ik smile, maar het is zo herkenbaar met al dat digitale geweld. Soms is de reden voor een probleem zo verschrikkelijk keuterig. Sit back and enjoy a traditional Apple......Calvadosje goed idee ??!!
    De titel was toch Lazerus :-):-)

    BeantwoordenVerwijderen