maandag 12 december 2022

Verlies?

 Het heeft er alle schijn van, dat de viervoetersfamilie een lidmaat gaat missen. En natuurlijk is het weer de meest gewaardeerde van het stel. Het is vandaag de vierde dag, dat Sissi niet komt opdagen. Alle mogelijke plekken in en rondom het huis inmiddels meermaals -roepend- langs gegaan. Tuin en verder wordt een stuk moeilijker om te controleren. Gisteren een vreemde hond zien lopen. Dat is een slecht teken.

 Eerlijk gezegd, en eigenlijk mag dat niet, was het me liever geweest als één of liefst twee van de honden dit lot was getroffen. Sissi zeurde wel een eind weg, maar verder had je er geen kind aan. Is er nog hoop? Er zijn altijd die verhalen van terugkerende huisdieren. De uitzonderingen op de regel. Waarom zou een gesteriliseerde kat na zes jaar gaan lopen wieberen?

 Misschien zijn vier dagen te kort om conclusies te trekken, maar bij een week is het wel bekeken. Dan is het slikken. Einde van een kattentijdperk van ruim twintig jaar. Een jonkie bij vijf volwassen honden vergt een moeilijk te overziene berg alertheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten