maandag 12 december 2022

Tijdsbeeld

 Sneeuw. De eerste vlokken van deze winter. Andere jaren hadden we in oktober of november al een voorproefje gehad maar dit jaar helemaal niks. Ook wat nu valt gaat geen witte deken vormen. Natte zooi. Het gaat in ene snel? Een beetje zoals met de aankomende feestdagen. Tussen de vierde advent en kerst zit geen dag speling. Deze week moet gebeuren wat bedacht is of nog bedacht moet worden. Oa de vulling van de koelkasten cq het menu. Dat wordt weer Sibiu, maar dan op een wat slimmer moment.

 Het is vooralsnog een ver van mijn bed show, ondanks dat al wkn de wereld om me heen volop bezig is met dingen als kerstverlichting op de openbare weg (zelfs in Coves dit jaar!), kerstliedjes op de radio, kerstdecoratie in winkels, kerstaanbod in de Penny, etc.

 Het mag wat meer zijn dan afgelopen jaar. Waar dat idee vandaan komt, dat het toen niet echt was wat het had moeten zijn ontgaat, want terugkijkend:

  Zometeen uit de startblokken met een vers getrokken kippensoep met griesballen, een lokale specialiteit, dan gerookte steur met witlof en peer, gevolgd door twee soort pâté van eend met een pasta van druiven en verse sla, dan ree in een pittig zoete saus met rode kool en gekookte aardappelen uit eigen tuin, waarna een assortiment kaas, dan tiramisu en ter afsluiting, als we zover komen, koffie mèt en een greep in de schotel met bonbons.
 
 Werkelijkheid of fantasie? De herinnering laat me in de steek. Het schijnt ook een perfect voorbereiding te zijn geweest met een schone keuken voor het begin van de maaltijd ipv een chaotisch berg afwas. De gangen mogen kleiner in omvang en groter in aantal. Wat me het grootste deel van de dag aan de keuken zal kluisteren. Nu alleen de invulling nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten