woensdag 14 december 2022

Tijdverstoring

 Al meer dan een week leef ik in een andere werkelijkheid. Met het begin van de Adventtelling is het mis gegaan. Dat er geen speling zit tussen de vierde adventszondag en de Eerste Kerstdag, dat klopt. Alleen is de vierde Adventzondag niet aanstaande zondag maar een week later. Niks geen kerstboodschappen inslaan ergens de komende dagen, maar pas volgende week.

 Zo ineens een week erbij. Cadeautje. 7 dagen bonus. Een kleine zee van tijd. Iets meer rust in de tent. Stom dat het je overkomt, maar nu mooi meegenomen. Is die defecte wasmachine in 24 ietsje minder een probleem. Dan nog werkelijk het meest lullige moment om de geest te geven. Als het al geval. Dat is nog ff afwachten.

 ....

 Ik word gek, geloof ik. Aanstaande zondag is weldegelijk de 4e Adventszondag èn er zit een hele week tussen die 4e Advent en Eerst Kerstdag. Eerste Kerstdag is op zondag en niet op maandag. Als al die electronische kalenders nu eens de vormgeving op elkaar zouden afstellen, zou het een stuk minder verwarrend zijn. De week eindigt met zondag (!!) en niet zaterdag en begint met maandag. Maar goed, dat weekje extra blijft staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten