zaterdag 3 december 2022

Bodemloos

 Wat me nu al een tijdje bezig houdt, is het feit dat men streeft naar een soort klimaatrampenfonds voor de armste landen. 100 Miljard per jaar (!) zou daarvoor opgebracht moeten worden en straks nog meer. Geld dat zeer ws net als de 4,4 triljoen euro of dollars ontwikkelingsgeld, dat er sinds 1956 doorheen gedraaid is, verkeerd besteed dan wel in verkeerde zakken terecht zal komen.

 Nee, dat gaat niet gebeuren, want er moet aan strikte regels voldaan worden. Dan voel je toch de lachkriebels opkomen. Mondiale organisaties die 'strikte regels' weten waar te maken, is zoiets als een koe die zegt te kunnen koorddansen. Begin maar eens met het aantonen, dat het geld nodig is voor iets, dat als gevolg van de klimaatsverandering gebeurd is. Overstromingen zijn er sinds mensenheugenis, grote droogteperioden ook en dat geldt voor meer van dat soort natuurgeweld.

 Dan moet, na toekenning, gewerkt worden aan voorkoming. Dat is achteraf en makkelijk naar de toekomst te verschuiven. Op de lange baan en zo. Hier gaan vooral weer een paar westerse bedrijven en de lokale elite van profiteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten