donderdag 22 december 2022

Inslaan

 Het zal 08:50 geweest zijn toen de motor van de C5 aan de slag moest om de ramen te ontdooien. Honden waren al om half acht en in de tweede ronde een half uurtje later aan de beurt geweest. Euro's waren de avond ervoor al omgewisseld voor Lei. Boodschappentassen en koelbox in de auto. Auto gefatsoeneerd. Daar was het sinds de aanschaf van de kerstboom niet van gekomen. Autopapieren en bankpassen op de achterbank gemikt.
 
 Mariana was me zowaar een stap voor en moest op me wachten. Dat is een zeldzaamheid. Het tekent de drang naar winkels kijken en geld uitgeven. Vorst bijna uit de lucht. Weg droog. Het eerste uur is het domweg kilometers vreten. De eerste stop is dan de parkeerplaats van Kaufland. Daar hadden ze net als een goede week geleden oesters op de visafdeling liggen. Niet in van de mandjes/kistjes zoals ze in Frankrijk rond deze tijd per pallet de winkel in worden gereden. De verleiding was er ff, maar het toch maar niet gedaan. D'r zijn van die dingen, die je het beste aan derden kunt overlaten. Zoiets als met verse jus. Het kost wat in het café maar het bespaart je het gesleep met de sinasappelen, het gepers èn het schoonmaken en opruimen. En bij de oesters speelde dan ook nog een gebrek aan vertrouwen mee.

 Na een groot deel van de lijst weg gestreept te hebben ff langs Hornbach. Tenminste, dat was mijn idee. Een paar zakken hondenvoer en door naar een restaurant in het centrum, want dat moest natuurlijk wel met Mariana op sleeptouw. Wat in tien minuten had gekund heeft iets van een uur geduurd. Iets van kerstversiering. Vogeltjes. Behalve 'Waarom in godsnaam?"was de vrg 'Waar?' Binnen zijn de voor kerstdecoratie bedoelde delen bomvol en buiten moet het ergens in de buurt van een stopcontact terecht komen, want met lichtjes. Zoveel keus is er dan niet en het beetje keus dat er is wordt al in beslag genomen door standaard led-lijnen aan de straatkant.

 Na veel vijven en zessen een compromis gevonden onder de voorwaarde dat dit echt, maar dan ook ècht de laatste kerstdecoratie was, die we nog kopen. Hoevaak is dat niet al gezegd??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten