vrijdag 30 december 2022

Uitwaaieren

 Eerst mndnlang een onmenselijke lockdown. Ineens wordt die zo goed als opgeheven oa door de steeds heftiger wordende protesten. De covid-infecties verspreiden zich als olie over water. Men heeft het inmiddels over miljoenen besmettingen en duizenden doden per dag in China. Schattingen, want de partij laat net zo plots niks meer van zich horen.

 Nog is het een intern probleem, maar ook het reizen is weer toegestaan en je ziet gebeuren wat ook bij het begin van de covidepidemie gebeurde. Men reist naar het Westen en de VS met het virus onder de leden. Een aantal landen (oa Italië en de VS) eisen negatieve testresultaten van vlak voor vertrek of bij aankomst, De meeste Europese landen treffen echter nauwelijks maatregelen. Veel bla-bla. Vergelijkbaar met de aanloop naar de eerste besmettingsgolf.

 Een test zegt natuurlijk niet alles, maar lijkt me het minste wat gedaan zou moeten worden en niet obv vrijwilligheid. Het is nog geen jaar geleden, dat testen verplicht was binnen Europa. Het klinkt me onnozel, wereldvreemd in mijn oren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten