dinsdag 6 december 2022

Kerstmarkt

 Een dag van twaalf uur zonder al te grote problemen, die zich pas roerden in de laatste km's op weg naar huis. Het idee om Mariana na te laten komen en samen de stad in te gaan ipv in de garage op de auto te wachten pakte goed uit. Stipt een uur na mij was ze ter plekke. Samen Kaufland en Hornbach gescand en vervolgens richting de kerstmarkt getogen.

 Het kostte ff om Mariana langs de kerstafdeling van Hornbach te loodsen zonder voor spullen te vallen waar pas achteraf de vrg bijkomt "Waarheen ermee?" Zonder sturing zou hier de binnenplaats en de voorkant van het huis volstaan met kerstmannen, verlicht rendieren met slede, kaarsenhouders, etc. Zes tot acht wkn en verder heb je er niks aan, je komt nauwelijks buiten en wat aan de straat staat wordt zeer ws gejat. Eind januari moet het spul dan opgeborgen worden. De zolder zou er te klein voor zijn.
 
 Kerstmarkt leek voller te staan met van de verkoophutjes dan een paar jaar geleden. Meer van hetzelfde, geen extra variatie. Had er vooraf een lijst gemaakt moeten worden van wat er te zien was, was ik een heel eind gekomen. Met een beker glühwein rondgelopen en na afloop wat dingetjes gekocht. Oa echte belegen Gouda en niet wat ze hier voor Gouda in plakjes in de supermarkten aanbieden. Jammer dat je het spul niet kunt bewaren. Zelfs jongbelegen is na x-aantal wkn gewoon oude kaas.

 De dag afgerond in het kelderrestaurant in het centrum. Traditionele keuken. We worden er als stamgasten verwelkomd, terwijl het laatste bezoekje toch alweer een tijd geleden is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten