zaterdag 24 december 2022

Flitsfeest?

 Streep d'r onder. Eindelijk iets in de keuken kunnen doen, maar alsnog met het kerstgedoe bezig geweest. Bezig met de nieuw aangeschafte vogeltjes schoot me door het hoofd, dat die hele heisa voor een dag is. Eén dag (!), 24-8 uur. Nou, vooruit ik doe de avond ervoor erbij. Daarna blijft het spul wel nog een paar wkn in de weg staan en hangen, waarna het weer een jaartje in dozen op zolder mag verwijlen, de boom op de brandstapel gaat en het porcelein achter glas verdwijnt.

 D'r zijn jaren dat ik met meer enthousiasme aan de kerstvoorbereidingen heb gewerkt. Dit jaar liet de smaak zich niet pakken. Met het eten gaat dat beter. Daar ontbreekt het helaas een beetje aan tijd door al het gedoe met lichtjes, kransen en vogeltjes. Het dessert is gemaakt. Het wilde zwijn staat te marineren. De rest is allemaal last minute werk.

 Bedacht me vandaag, dat ik de vis-gang bij de hoofdgerechten en de vlees-gang bij de voorgerechten ben vergeten. De zalm-/witvistartaar is een voorgerecht en geen inleidende hoofdgang. Zien om dat met O&N beter aan te pakken. Niet dat we verhongeren. Het is simpel een gemis, open plekken, ontbrekende schakels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten