zaterdag 14 juli 2012

Zoektocht

 (30-04-2002) Zou het lukken -een extra tractor- voor het seizoen in volle hevigheid losbarst? Een wens die mn ik al wat langer koester dan de dag van gisteren. Behalve dat een tweede pK-monster het mogelijk maakt om met twee personen tegelijk te werken, voorkomt een tweede tractor ook de huidige praktijk dat dingen uitgesteld worden, omdat anders de aanhanger weer door de grasmaaier vervangen moet worden of anders om. De allerbelangrijkste reden is echter dat we op zoek zijn naar een klepelmaaier op een hydraulische arm. Zo'n apparaat waarmee de bermen mooi kort worden gehouden. Pas nog gelezen dat natuurbeheer erg tegen deze manier van maaien is, maar ons lijkt het een genot. Die natuurlijke differentiatie doen we er dan wel apart bij....

 Nu zou je denken; Tractors zat! En dat klopt ook. De officiële handel heeft vele tientallen exemplaren te koop staan. In St. Yrieix la Perche is een bedrijf waar een parkeerplaats als voor een grote supermarkt volstaat met tractoren en bijpassende machines. Alleen de prijzen daar val je steil van achterover.

 Onoogelijke rammelbakken -die vast motorisch redelijk in orde zullen zijn- moeten nog bijna de nieuwwaarde opbrengen. Anders gesteld is het bij de verkoop door particulieren. Stukken goedkoper maar veel minder keuze en zelden direct naast de deur. Tussen beide alternatieven wippen we op en neer in de hoop op die ene goede, betaalbare en als het kan nog aardig uitziende tractor. We hebben zelfs al contact gehad met een internationale leverancier in Nederland. De prijzen liggen daar lager, maar behalve dat je dan helemaal af moet gaan op een foto, krijg je ook nog eens de papierwinkel hier in Frankrijk.

 In Frankrijk heeft iedere tractor in principe een kentekenbewijs en moet voldoen aan de eisen voor de openbare weg. Erg handig want ook wij kunnen daar bij tijd en wijle niet zonder, maar trotseren het asfalt nu zonder de vereiste papieren in de hoop geen agent tegen te komen, voordat we de openbare weg weer verlaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten