vrijdag 27 juli 2012

Vuur

  Hier is wat in vlammen opgegaan. Gelukkig altijd bedoeld en gecontroleerd, tenminste het vuur niet al die takken, afgerukt tijdens slechts minuten durend noodweer of van de bomen die een storm niet overleefd hebben. En niet alleen takken maar het laatste jaar ook de spullen van Yoland, waar ik niks mee kon maar ook niet wilde dat ze in andere handen een tweede leven zouden gaan leiden. Steeds weer overbodig geworden 'brandhout' en ook nu brandt het vuur alweer dagen. Dood hout van de afgelopen jaren, overbodige bagage en spullen die ik bij nader inzien toch niet ga bewaren.

 Af en toe begin ik in gedachten aan een lijstje van wat ik 'allemaal' mee wil nemen. Was ik hier vijf jaar geleden vertrokken zou een 18m aanhanger gegarandeerd niet genoeg zijn geweest. Ga ik straks werkelijk elders heen dan zou het best wel eens kunnen, dat ik inmiddels mijn bagage kwijt kan in mijn beide auto's. De nieuwe met een stangverbinding vastgeketend op de trekhaak van de oude en wegwezen. Zou een raar maar ook mooi gezicht zijn.

 Terwijl de vlammen definitief opruimen, wat jaren in de weg heeft gelegen, kun je uren lang genieten van hun spel. Ik geloof niet dat ik ooit al eens bij een vuur ben weggegaan, omdat ik zonodig iets anders wilde doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten