maandag 2 juli 2012

Terug

 (26-04-2002) Na twee weken Nederland en géén Canarische Eilanden vanwege een plots verslechterde gezondheidssituatie van haar moeder kwam Yoland vanmiddag aan op het station van Limoges (Gare Bénedictine, als ik het goed heb). Het station waar we eind 1999 stonden te wachten op vrienden voor onze try-out, terwijl buiten de storm met vlagen tot 160 kilometer p.u. een tientallen meters hoge bouwkraan probeerde plat te drukken. De kraan bleef gelukkig staan, maar de vrienden moesten de nacht doorbrengen in een school op 60 kilometer van Limoges. Wij hebben die avond -met zaklantaarn- een hotel gezocht en de vrienden de volgende ochtend door een gehavende Limousin naar ons niet minder gehavend domein gereden. Maar nu niks van dat alles.

 De trein kwam netjes op tijd aan. In de massa, die vanaf de perrons omhoog kwam en richting de uitgang liep, ontwaarde ik pas bij de laatsten een bekend gezichtje en daar was ze dan!! Tas om haar schouder en voortschrijdend met stadse pas. Duidelijk nog een laatste restje Nederland en misschien ook nog een vleugje Parijs. Eén of twee dagen onthaasten en ze past hier weer!!

 Op het station de tijd genomen om wat te drinken en de eerste indrukken uit te wisselen, waarna Yoland snel naar ons beestenspul wilde, met name de honden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten