zaterdag 30 maart 2013

Eieren

 Laat ik in de Paassfeer blijven. Al moet ik bekennen, dat ik ff getwijfeld heb over het leveren van mijn bijdrage. Na lezing van Youp's column vanochtend, bedacht ik me, dat je als stukjesschrijver ook gewoon moet weten, wanneer je je mond moet houden cq. het toetsenbord onberoerd moet laten, nl. als je niks te vertellen hebt. Mag natuurlijk niet, want je heb dat wekelijkse plekje anders niet gebruikt papier te vullen. Lijkt me een ramp, zo'n wekelijkse verplichting, maar de pecunia's zullen het leed wellicht verzachten. Ik zou wel eens willen zien of ik daar gevoelig voor ben. Het zou de eerste keer in mijn leven zijn, maar je weet natuurlijk nooit.

 Maar we waren met Pasen bezig en niet met Youp's activiteiten om zijn wekelijkse boodschappen tenminste bij de kleine grutter te kunnen doen ipv bij Appie. En behalve dat, mn natuurlijk bezig met mijn eigen kleine of grotere persoonlijke afwijkingen in het meesteren van de dagelijks weer passerende verrassingen. En kijk, zowaar, zowaar, laten die verrassingen vandaag voorbij zijn gekomen in de vorm van eieren. Kan het treffender? Soms weten de omstandigheden de spijker op de kop te raken.

 Het waarom ff in het midden latend, had ik besloten dit jaar een aantal eieren bloot te stellen aan mijn decoratiekunsten. Het gekozen medium was verf. Niks niet speciaal voor Pasen of eieren, want behalve allerlei Kinderchocola-verrassingen, Barbie-toestanden, iets met roze pony's en natuurlijke bergen en nog eens bergen van, met, over, onder en nog meer chocola, bleek ik aangewezen op plakaatverf in de vijf basiskleuren.

 Maar dat doet er verder niet toe. Terug in huis, bleken drie eieren kapot en hoefden dus maar 7 van een aardig buitenkant voorzien te worden. Bezig met het in kanalen leiden van mijn in wilde weg spuitende creatieve bronnen, merkte ik, dat ik van binnen langzaam bijeengeknepen werd als een dweil bij het uitwringen.

 Niks onbekends. Ik zou het kunnen oproepen, maar zo stom ben ik niet. Herleiden als het me overkomt. Tenminste, normaal gesproken. Maar nu?!! Hallo?! Gaat ff fietsen aub.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten